Ma-Vr 09.00 - 21.00 06-29284268

Medicinale Maaltijden

Maaltijd 1.
• Glutenvrije pasta (boekweit / zoete aardappel)) Al-i-oli met verse pesto en gestoomde groenten.
Topping bestaande uit, verse koriander, verse basilicum, verse peterselie, oregano, sesamzaad, hennepzaad en altlantische dulse.
• Side salade met dressing.
• TErriFFic sweet / after diner bite.
€22,50

Boekweit is veel gezonder dan traditionele pasta. Er zitten minder voedingsstoffen in gewone pasta. Boekweit werd vroeger niet alleen beschouwd als een eetbaar gewas, maar ook als een geneeskrachtig kruid, bij klachten aan de bloedvaten en met name de allerkleinste haarvaten. Het lijkt op graan maar toch is boekweit dat niet, het is een plant. Het is van nature glutenvrij, bevat geen fytinezuur, heeft een hoge dosis antioxidanten, is rijk aan eiwitten en bevat veel mineralen zoals ijzer, kalium, fosfor en veel vitamine B1, B3 en B6. Als je goed naar de zaadjes kijkt, lijken het wel piepkleine beukenootjes. Boekweit is licht verteerbaar en wordt ook langzamer verteerd, waardoor het de suikerspiegel in balans houdt. Dit zorgt dat je minder behoefte hebt aan zoet.
Onze boekweit/zoete aardappelpasta wordt gegaard in een overheerlijke bouillon.

Maaltijd 2.
• Wilde rijst met diverse gestoomde groenten.
Topping bestaande uit, verse koriander, verse basilicum, verse peterselie, oregano, sesamzaad, hennepzaad en altlantische dulse.
• Side salade met dressing.
• TErriFFic sweet /after diner bite.
€22,50

Let op! Wilde rijst niet verwarren met zwarte rijst.
Wilde rijst werd oorspronkelijk gekweekt en geoogst door inheemse Amerikanen, die het graan al honderden jaren als basisvoedsel hebben gebruikt. Het is eigenlijk geen graan maar een geslacht van grassen. Het wordt alleen rijst genoemd omdat het eruit ziet en je het kookt als rijst.
Wilde rijst bevat een indrukwekkende hoeveelheid verschillende voedingsstoffen en door de lage calorie inname en hoge voedingswaarde is wilde rijst een zeer indrukwekkende bron van mineralen, mangaan, fosfor, magnesium, zink, foliumzuur, koper en ook kleine hoeveelheden ijzer, kalium en selenium. Het is een geweldige plantaardige eiwitbron, het wordt als een compleet eiwit beschouwd, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat.
Wilde rijst bevat een zeer hoog gehalte aan antioxidanten wat kan helpen het risico op verschillende ziekten te verminderen.
Als je nog geen wilde rijst hebt geprobeerd, dan is dit misschien het goede moment.

Maaltijd 3.
• Speltwrap met veggieomelet (gemaakt van kikkererwtenmeel) gevuld met curry aardappelen en diverse gestoomde groenten.
Topping bestaande uit, verse koriander, verse basilicum, oregano, sesamzaad, hennepzaad en altlantische dulce.
• Side salade met dressing.
• TerriFFic sweet / after diner bite.
€22,50

Kikkererwten zijn een zeer goede bron van plantaardige eiwitten. De eiwitten uit kikkererwten helpen bij tal van belangrijke processen. Zo reguleren ze de bloedsuikerspiegel, ondersteunen ze de gezondheid van het hart, helpen ze bij de spieropbouw en geven ze je energie. kikkererwten bevatten antioxidanten, tal van vitaminen en mineralen, B-vitamines, ijzer, zink, fosfor, kalium, calcium, magnesium, koper, molybdeen, tryptofaan en foliumzuur. Foliumzuur helpt je lichaam om nieuwe cellen te produceren. Dit stofje zorgt er ook voor dat je proteïnen en aminozuren gebruikt. Peulvruchten zoals kikkererwten, zijn vezelrijk, waardoor ze de spijsvertering verbeteren, ze hebben een alkaliserend effect, waardoor de zuurgraad van je lichaam in evenwicht blijft.
Kikkererwten bevatten heel weinig caloriën maar als je een maaltijd met kikkererwten eet, blijf je redelijk lang verzadigd.
Wij weken onze kikkererwten in gefilterd water, koken ze in gefilterd water met een stukje kelp, drogen ze in de dehydrater en malen ze voor onze overheerlijke Veggieomelet.

Zo heel af en toe eten wij spelt, omdat het zo lekker is en Sebi approved.
Spelt vind zijn oorsprong in Iran. Het is verwant aan tarwe maar behoort niet tot het tarwe ras. Het heeft een andere structuur en is minder gemanipuleerd dan tarwe. Bij spelt blijven de voedingstoffen beter bewaard omdat ze ook in de korrel zelf zitten en niet alleen in de zemelen en de kiem zoals bij tarwe.
Het is nog een oergraan en spelt is minder gemanipuleerd dan tarwe, het mist alle technische verbeteringen die op tarwe zijn toegepast en bevind zich daarom nog in oervorm. Daarbij groeit spelt niet op land dat bewerkt is met kunstmest. De gluten die spelt bevat is ook van een andere samenstelling dan die van tarwe, spelt is hierdoor makkelijker te verteren. Spelt bevat ook minder fytinezuur dan tarwe (fytinezuur kan zorgen voor een verminderde opname van mineralen).
Een prikkelbare darm kan spelt beter verdragen dan tarwe maar spelt is niet geschikt voor mensen met een gluten intolerantie.
Ons spelt is 100% biologisch volkoren speltmeel. De speltwrap is heerlijk gekruid.