Ma-Vr 09.00 - 21.00 06-29284268

Extra

Komkommerkruid bevat het meeste vitamine A en het vitamine C gehalte mag er ook zijn, verder bevat het vitamine B1 (thiamine), B3 ( niacine), B6 (pyridoxine).
Behalve vitamine zitten er ook ruimschoots mineralen in, het bevat ijzer, koper, mangaan, magnesium, kalium en natrium.
Bernagie maakt je krachtig en laat je de richting die je op wil zien. Het is reinigend, werkt verkoelend en kan rust geven. Het heeft een positieve werking op longen en huid.
In bernagie zit veel GLA wat staat voor gammalinoleenzuur. Dit is een essentieel omega6-vetzuur. Hierdoor is het goed voor een optimale werking van de hersenen.

Tea: goudsbloem, rode klaver, sarsaparilla, engelwortel, krulzuring, paardebloemblad, paardebloemwortel, smalle / grote weegbree en bernagie.

Paardebloemblad: De paardebloem is voedzaam en geneeskrachtig en erg goed voor je lever, door de galverhogende en galdrijvende werking kan de lever het voedsel beter verteren. Vooral vetten kunnen beter verteerd worden als men paardebloemblad of- wortel eet.
Paardebloem is geen onkruid, het is een ‘gratis’ medicinale groente. Het zit vol krachtige antioxidanten. In het blad van de paardebloem zitten vele fytonutriënten, de vitamine A, B1, B2, C, E, choline en carotenoïden. Qua mineralen bevat het blad ijzer, calcium, magnesium, mangaan, seleen, silicium, fosfor en koper.
Paardebloem heeft een ontstekingsremmende, ontgiftende en zuiverende werking, helpt bij vermoeidheid, bloedarmoede, is antiviraal, antibacterieel, stimuleert het immuunsysteem en als ondersteuning van de botten.

Baobab bevat alle acht essentiële aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft voor een gezonde fysieke conditie en gezondheid.
Ook bevat het veel vitamine C. Vitamine C is nodig voor de synthese van collageen en is verantwoordelijk voor het creëren van sterke bloedvaten en tanden. Vitamine C ondersteunt ook de absorptie van ijzer uit voedsel, stimuleert de groei van botten, tanden en kraakbeen, en zorgt voor een goede zuurstoftoevoer in de weefsels.
Naast vitamines en aminozuren is de vrucht ook rijk aan antioxidanten en bevat het de mineralen calcium, kalium, magnesium, ijzer, mangaan, fosfor, zink en molybdenum.

Maqui bessen bieden een breed scala aan voeding. Het is een krachtige bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels. Maqui is een overvloedig leverancier van vitamine C, vitamine A en E. Het bevat ook Omega-6 en Omega-9 vetzuren.
De maqui bes is één van de meest bijzondere soorten fruit, met name omdat de hoeveelheden antioxidanten elke andere soort fruit overstijgen. Niet alleen bevat de maqui bes de grootste hoeveelheid antioxidanten, maar tevens ook nog eens de meeste soorten antioxidanten onder alle fruitsoorten. In de maqui bes komen 8 verschillende soorten antioxidanten voor : Anthocyanine, Cumarine, Cyanidine, Delphinidine, Malvidine, Petunidine, Polyfenolen, Triterpeen.
Deze bessen worden van oudsher gezien als het geheim van de Mapuche Indianen, een volk wat woonachtig was en is in één van de allermooiste streken van Moeder Aarde, Patagonië. Hier heeft dit prachtige volk eeuwenlang gebruikt gemaakt van deze bijzonder bes en wordt er zelfs rijkelijk gespeculeerd over het feit of deze bes de oorzaak is van de ongekende kracht van dit volk en of ze mogelijk daarom nooit door de Inca’s en andere volkeren zijn overwonnen en ingelijfd.

4. The Art according to the Five Elements

Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.

Als u niet online wilt bestellen kunt u ook via email mosaicaffairs@gmail.com bestellen.

Ingrediënten: Heilige basilicum, rozenblaadjes, goudsbloem, meidoorn, lavendel, echte kamille, sint Janskruid, hop, keltisch zeezout en etherische lavendel olie.

Een hele plezierige en eenvoudige manier om de voordelen van kruiden te benutten is medicinale kruiden toevoegen aan een geurig warm bad.lees meer...

Met deze kruiden kun je genieten van je eigen badritueel. Een optimaal rustmoment om te ontspannen, je gedachte tot rust te brengen en jezelf en je huid te verzorgen met voedingstoffen. Als je kruiden op deze manier gebruikt, worden de essentiële oliën van de kruiden opgenomen via de huidporiën die openstaan door de warmte. De oliën worden ook opgenomen door de stoom, die gelijktijdig wordt ingeademd via neus en mond. Ze worden zo naar de longen vervoerd en komen dan in het bloed terecht. Vanuit de neus worden de positieve eigenschappen van de oliën via zenuwbanen doorgegeven aan de hersenen. Kruidenmiddelen worden op deze manier snel opgenomen, ze zijn vooral goed om het zenuwstelsel te ontspannen en te kalmeren en om mentale en emotionele stress te verminderen

Homemade zakje van katoen met een melange van verschillende soorten gedroogde kruiden, etherische olie en mineraalrijk keltisch zeezout. De badkruiden werken voornamelijk ontspannend en therapeutisch, maar zijn ook weldadig en verzachtend voor de huid.

Je vult het katoenen zakje helemaal vol met de kruidenmelange (75 gram) Dompel het kruidenzakje in het badwater en knijp er voorzichtig in voor extra aroma.
Of leg het kruidenzakje in een halve liter kokend water. Dit 10 minuten laten trekken en vervolgens water inclusief kruidenzakje aan het badwater toevoegen.
Ook te gebruiken als voetenbad indien geen ligbad aanwezig.

Je kunt er ook een kruidenkussentje van maken. Leg het gevulde zakje naast uw gewone kussen om een rustgevende slaap en helder hoofd te stimuleren.

Heilige Basilicum ook wel Tulsi genoemd is in onze westerse wereld vooral bekend geworden als adaptogeen: het helpt je om je aanpassingsvermogen bij alle vormen van stress (zowel fysiek, emotioneel als mentaal) te verhogen. Het werkt vooral erg goed wanneer je door een overmaat aan mentale belasting – door bijvoorbeeld veel te piekeren of veel hoofdwerk te verrichten – uitgeput bent geraakt.

Rozenblaadjes zijn rijk aan geneeskrachtige kleurstoffen, bekend als anthocyanen en deze deze geurende blaadjes bevatten ook etherische olie.

Goudsbloem is ontsmettend, schimmelwerend en de flavonoïden die in goudsbloem aanwezig zijn zorgen voor een ontstekingsremmende werking van de huid.

Meidoorn heeft een rustgevende werking op het zenuwstelsel, het helpt tegen gespannenheid, nervositeit, angsten, stress en het heeft een slaap-bevorderende werking.

Lavendel is kalmerend, ontspannend en harmoniserend.

Echte Kamille de bloemen bevatten stoffen die rustgevend en kalmerend zijn.

Sint Janskruid is een rustgevend kruid.

Hop is een kalmerend middel. In de geschiedenis stond hop bekend om zijn narcotische, hypnotische en slaapverwekkende eigenschappen.

Onze missie is om voedingstoffen,- echter veilige, zuivere en kwalitatief hoogwaardige, biologische en helemaal natuurlijke, vrij van toxinen en andere ingrediënten die schadelijk voor u zijn,- te creëeren.
Al onze producten zijn handgemaakt . Onze ingrediënten zijn van topkwaliteit afkomstig van zeer gerenommeerde Internationale en Nationale leveranciers.

De informatie die wij verstrekken is voor educatieve doeleinden, wij zijn geen artsen en de verstrekte informatie kunt u zelf opzoeken.
In verband met de veranderde wetgeving in 2019 die het niet langer toestaat om het medicinale gebruik van natuurlijke producten te delen, (er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem, ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen)
raden wij u aan zelf onderzoek te doen over de voordelen van deze kruiden en voedingsstoffen.

Bewaaradvies:
Droog en donker bewaren.

Revelation 22:2 “herbs (leaves) are for the healing of the nations”