Ma-Vr 09.00 - 21.00 06-29284268

RawArtAcademy

RawArtAcademy

Bij het snijden van deze rode uien dacht ik wat mooi, het kan wel voor kunst doorgaan. Het deed me denken aan raw art. Zo zijn we later op de naam RawArtAcademy gekomen. In feite van ‘niets’ iets creëren. Van onbewerkt, onbereid, puur, rauw tot iets moois, iets smaakvols.
Creëren is wel aan ons besteed, wij vinden het heerlijk om te creëren, of het nu kunst, kitsch, ontwerpen, vormgeven, ontwikkelen, kleur, mozaïek of een gezellige sfeer is. Wij hebben hiervoor een sfeervolle plek gecreëerd waar dit allemaal samenkomt bij MosaicAffairs www.mosaicaffairs.com

Aangezien wij nog een andere passie hebben zijn we de RawArtAcademy begonnen.
Wij zijn ons heel bewust van de kracht van voeding en dan met name voeding met echte voedingstoffen die preventief als medicijn ingezet kan worden en je kan helpen genezen, bij kwalen en ziekten.
Het dagelijks eten van medicinaal voedsel ondersteunt je organen en levert alleen maar gezondheidsvoordeel. De gave van het lichaam om zichzelf te genezen is echt wonderbaarlijk.

Maar hoe kan voeding een medicijn zijn? We zijn wel overtuigd van de krachtige heilzame effecten van fruit, groenten, kruiden, specerijen en eetbare wilde planten, maar hebben vaak geen idee hoe we volledig van hun kracht gebruik kunnen maken.
Op het gebied van voeding is zoveel verwarring met al die dieettrends, hypes en mythes, welke (onjuiste) beweringen moet je geloven, de informatie over voeding is te tegenstrijdig.

We zeggen dat onze gezondheid het belangrijkste is in ons leven, maar ondertussen eten we ziekmakend voedsel.
Maar waar te beginnen…om jezelf te verbeteren moet je toch echt beginnen met je voedingswijze, volg de logica en wat overduidelijk is.

Daarom eten wij al jaren alkaline plantbased (alkalisch (basisch) plantaardig), zelfs een stapje verder, elke hap die we tot ons nemen heeft een medicinale werking…
Beyond vegan, want veganistisch eten hoeft niet persè gezond te zijn.
We zijn bezig met de genezende krachten van voeding die op celniveau de vitaliteit weer in je leven terug kan brengen. Voeding waarvan elke hap, elk ingrediënt iets toevoegt aan je gezondheid. Maar wel eten op een simpele, overheerlijke en plezierige manier.

Met onze (voor sommige) extreem gezonde levensstijl gaan we onze gasten in het atelier natuurlijk niet vervelen, die komen er voor hun eigen feestje met heerlijke zoetigheden en lekkere hartige hapjes. Alhoewel het wel handig is voor degene die speciale wensen hebben zoals glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, vegan, biologisch, raw etc…dat we het voor ze kunnen maken.

Omdat wij dus erg met deze leefwijze bezig zijn is de RawArtAcademy ontstaan. Hier creëren wij de passie op het gebied van voeding. We vinden het heel boeiend om gelijkgestemden te ontmoeten, en met mensen die ons pad kruizen over en weer kennis te delen, of mensen te inspireren die ook klaar zijn om controle te krijgen over hun eigen lichaam en gezondheid maar geen idee hebben hoe en waar te beginnen.

Daarom hebben wij nu workshops voor iedereen met interesse die wil leren zich gezonder, energieker en prettiger te voelen. Onze workshops zijn zeker een meerwaarde voor degene die verder wilt komen qua kennis over medicinale voeding. De workshops zijn sterk inhoudelijk, goed onderbouwd, verhelderend, feiten in plaats van fabels, en bieden waardevolle, zoveel mogelijk gedetailleerde bruikbare informatie, die je zoektocht naar kennis heel veel tijd zullen besparen. Je komt echt te weten wat het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren en zo vitaal mogelijk te blijven.
Nieuwe inzichten, bewustwording, motivatie, enthousiasme, inspiratie, diepgang, overzicht, praktische tips en weetjes worden meegegeven voor de rest van je leven.

By the way…Rode uien zijn goed voor je bloed! Ze zijn gezond, hebben veel voedingswaarde en geneeskracht. De ui is een zeer voedzame plant omdat het boordevol fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen met geneeskrachtige eigenschappen) zit. Ze zijn sterk medicinaal en de antibiotica van de natuur, de zwavel die erin zit zorgt hier mede voor. Uien bevatten chroom-dit is een belangrijke voedingstof voor het bloed-, zink, mangaan, jodium en selenium, waardoor ze de huid verjongen en de longen beschermen.
Als je uien in je voedingspatroon opneemt heeft dat een zeer positief effect op je immuunsysteem en bescherm je jezelf tegen ziekteverwekkers. Rode uien hebben verschillende gezondheidsvoordelen, ze bestrijden niet alleen verkoudheid, griep en inwendige ontstekingen, (ze zijn de ultieme ontstekingsremmers voor de darmen) maar op de lange duur voorkomt de rode ui tal van ziekten. In het algemeen zijn uien goed voor je botten, hart, bloedvaten en kraakbeen.
Het woord ui stamt af van het woord unio wat één betekent. Dat heeft met de groeiwijze van de uienplant te maken, er ontstaat maar 1 bol tegelijk. Waar trouwens een prachtige spectaculaire meestal paarse sierbloem uit kan ontstaan.