Ma-Vr 09.00 - 21.00 06-29284268

The Art of Boosting your Immuunsystem

3. The Art of Boosting your Immuunsystem

Waarom krijgt de ene mens regelmatig een verkoudheid en griep, terwijl een ander mens er nooit last van lijkt te hebben? Waarom zijn bepaalde mensen vatbaarder voor allergieën? Het antwoord moeten we zoeken bij ons immuunsysteem. De natuur heeft ons lichaam uitstekend ontworpen, met het nodige gereedschap om de meesten ziekten te voorkomen en bestrijden. Het is alleen door verwaarlozing, misbruik en een mate van uitputting dat we de mogelijkheid van het immuunsysteem om optimaal te werken hebben aangetast. Bouw een superkrachtige weerstand op tegen aandoeningen en ziekten. Niets is zo belangrijk voor onze gezondheid als het aanpassen van onze levensstijl en het maximaliseren van onze immuniteit. Bescherm jezelf en voed je immuunsysteem: de mogelijkheid van het lichaam om te genezen zal ongeziene hoogtes bereiken.

In deze lunch & Learn leer je je immuniteit eenvoudig, haalbaar en effectief te herstellen en versterken. Je leert je immuniteit te begrijpen. Hoe je met een goed werkend immuunsysteem vele kwalen, gezondheidsproblemen en ziekten kunt overwinnen. Je leert eenvoudige technieken om je immuunsysteem te versterken door het aanpassen en optimaliseren van je voeding, het verminderen van stress en het gebruik van de tien voedingssupplementen die uitermate belangrijk zijn om het immuunsysteem de juiste substanties te leveren. Welke fytonutriënten een krachtige bescherming zijn van het immuunsysteem en de geest en het immuunsysteem.

Duur: 60-90 minuten
Locatie: Jacob van lennepkade 151
Prijs: €45,-

1. The Art of Detoxification lees meer...

Vrijwel iedereen komt dagelijks in aanraking met allerlei giftige stoffen, vaak zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Onze gezondheid is kwetsbaarder dan ooit tevoren, toxische stoffen zitten namelijk overal: in bestrijdingsmiddelen, pesticiden, schoonmaakmiddelen, antibiotica, medicatie, overtollig vet, schimmels, verf, uitlaatgassen etc..maar ook in voeding, kookgerei, ons drinkwater en zelfs in de lucht.

Een belangrijke functie van de lever is de verwerking en afvoer van afvalstoffen, daarom hoor je ook vaak dat je niet hoeft te detoxen want dat doet het lichaam zelf.
Maar ons lichaam kan het afvoeren van al die giftige stoffen nog maar nauwelijks aan. Zelfs als we heel gezond eten en producten die giftige stoffen bevatten zoveel mogelijk proberen te vermijden. Daarom heeft ons lichaam er veel baat bij als je het af en toe helpt bij de natuurlijke reiniging. Wat detoxen (ontgiften) wordt genoemd. Maar je lever houd er niet van om gepushed te worden bij het reinigen op een onveilige manier.

Bij deze lunch & Learn leer je terwijl je een heerlijke verantwoorde medicinale maaltijd nuttigt de kunst van het detoxen, want dat doe je niet zomaar.
Wat is detoxen, wat is het belang van detoxen, hoe lang detox je, hoe kies je de detox die bij je past (er is een misvatting tussen vasten en uithongeren), waneer beter niet detoxen of stoppen, wat is de functie van kruiden, mineralen en chlorofyl tijdens de detox, wat eet je na je detox, de kritische do and don’t en vooral de goede voorbereiding! Een langzame verandering is noodzakelijk want er komen afvalstoffen vrij in de bloedbaan en teveel tegelijk kan schadelijk tot zeer schadelijk zijn. Iedereen heeft een andere conditie en de snelheid kan je zelf in de hand houden.
Verantwoord detoxen kan een gift voor je lichaam zijn!

Duur: 60-90 minuten
Locatie: Jacob van Lennepkade 151
Prijs: €45,-

Lunch & Learn in ons Atelier vanaf 8 personen
Lunch & Learn op locatie vanaf 15 personen

2. The Art of Medicinal Herbs lees meer...

Er is een overvloed aan wonderbaarlijke eetbare kruiden en planten op de wereld. De genezende kracht van de natuur is een grote bron van medicijnen met werkzame bestanddelen en een helende werking. De eigenschappen van kruiden zijn een weldaad voor je lichaam en leveren gezondheidsvoordelen. Ze kunnen een uitstekende hulp zijn bij allerlei klachten, kwalen en aandoeningen.
In elke cultuur zijn er mensen die kruiden gebruiken om hun gezondheid te verbeteren.
Kruiden kan je in het algemeen gebruiken zoals culinair of cosmetisch, of specifiek als geneesmiddel. Misschien gebruik je al veel kruiden, bijvoorbeeld in de keuken maar heb je geen idee welke medicinale werking ze hebben.
Een huisapotheek met kruiden is geen overbodige luxe. Maar welke kruiden zijn eigenlijk sterk medicinaal om je gezondheid te verbeteren en bij kwalen en gezondheidsproblemen in te zetten?lees meer...

Tijdens deze Lunch & Learn die bestaat uit een medicinale maaltijd met als topping heerlijk geurende aromatische verse kruiden, krijg je meer inzicht in het nut van krachtige medicinale kruiden, eetbare planten en wortels in je leven. Bruikbare informatie welke kruiden en specerijen je dagelijks tot je zou moeten nemen om gifstoffen en zware metalen af te voeren. Een kruiden top tien die zowel lichamelijk als geestelijk een geneeskrachtige werking hebben. Bekende en ‘onbekende’ Kruiden waar je in de keuken kwistig mee mag strooien en ….. De lezing geeft je veel basiskennis mee en wordt verduidelijkt met een kleurrijke powerpoint presentatie.

Duur: 60-90 minuten
Locatie: Jacob van Lennepkade 151
Prijs: €45,-

Lunch & Learn in ons Atelier vanaf 8 personen
Lunch & Learn op locatie vanaf 15 personen